SYSILOUHI.COM

Ilkka Auer 2012

Start Kirjailija Uutiset KIRJAT Wyrmia Noridium Galleria
KIRJAILIJA

TAUSTA TÄHÄN SAAKKA

Olen syntynyt v 1966 Porissa, jossa pari ensimmäistä vuotta ja sen jälkeen myöhemminkin kesäisin seikkailtiin pitkin ja poikin puutalojen väleissä Kuninkaankadun tienoilla, jossa mummola sijaitsi. Toinen puolisko lapsuuden kesistä vietettiin Pohjanmaalla, Teuvalla kylän epävirallista kylähullua, Oskua pakoon juosten, fillareilla käpysotaa sotien ja kauppa-autosta herkkuja ostellen.

Porista muutettiin Oulunkylään, Helsinkiin  joskus 1960 luvun lopussa. Lapsuuden Oulunkylän asfalttiteitä tuli kulutettua silloin kun oikeita merkkareitakin vielä sai Pepin kioskilta, musiikkia soitettiin c-kaseteilta ja telkkarista seurattiin Kojakia, Sheriffi McCloudia ja originaalia Charlien enkeleitä.

Opin lukemaan 4 -vuotiaana ja  olen aloittanut ensimmäisen dekkarini kirjoittamisen joskus vuoden 1978 tienoilla, Oulunkylän seurakunnan päiväkotina toimineen vanhan puutalon kevätaurinkoisella lattialla. Ei siitä sen kummempaa tullut, mutta parhaana saavutuksena kouluajoilta mainittakoon OYK:n äidinkielen opettajan arvostelu eräästä aineestani: ”Niin outo, etten osaa edes arvostella.”

Tie fantasiaan aukeni 1980 luvun alussa kun luin Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Dragonlance –sarjat. Siitä lähtien olenkin ollut fantasia ja kauhukirjafriikki, ja olen kuluttanut elämästäni tuhansia tunteja roolipelejä suunnitellen, kirjoittaen ja kehitellen toinen toistaan järjettömämpiä ja fantastisempia ideoita, joista vasta pintaraapaisu on päätynyt paperille ja sitä kautta mappeihin ja laatikoihin odottelemaan parempia päiviä.

Nykyään kirjoitan totisemmin, enkä dekkareita vaan fantasiaa ja joskus vielä kauhuakin. Koko ajan on työn alla jotain. Jatkuvasti. Aina! Sekä hereillä, että nukkuessa, sillä unethan ovat tärkeitä, varsinkin painajaiset. Ja varsinkin silloin kun painajaisissa on maailmanloppu tai zombeja.

Ilman zombeja elämä olisi tylsää!